Samsung Galaxy Grand 2 Kullanım Sonrası İncelemesi

Akıllı telefon piyasasının doyum noktasına ulaştığı şu günlerde kullanıcıların çoğu artık 1000TL ve aşağısı fiyatta ve orta derecede cihazlara yöneldiği görülüyor.
1000 TL altındaki telefon tercihini Samsung'dan yana kullanmak isteyen okurlarımız için Galaxy Grand II'nin ayrıntılı kullanım incelemesini yayınladık!
Samsung'un orta dereceli cihazları arasında ürettiği , Amiral Gemisi tabirinin kullanılmadığı Grand II kullanıcılarına her telefonda olduğu gibi önce tasarımıyla hitap ediyor.
Samsung Note III 'den esinlenerek tasarlanan deri görünümlü arka kapak Grand II'ye oldukça yakışmış doğrusu.
Samsung;Grand II ile 5.2 inchlik HD bir ekran , 1.5 GB Ram kapasiteli ve 1.2 Ghz 4 çekirdekli gayet yerli yerinde fiyat performans açısından dengeli bir donanımı kullanıcılarına sunuyor.
Büyük ekran telefonun çok fazlaca tercih edildiği bu günlerde Grand II'nin tercihler arasında yer alacağını tahmin ediyoruz.
Grand II'nin 2600mh batarya gücü,çoğu telefonda olduğu gibi günlük kullanımda gayet yeterli olduğunu kullanımlarımız sonrasında okurlarımıza belirtebiliriz...
Grand II 8 MP arka , 2 MP ön olmak üzere kullanıcılarına iki farklı kamera sunuyor.
Grand II'nin arka kamerasına HDR çekim özelliği de satın alındıktan sonra ilk güncelleme ile gönderiliyor.
Grand II'nin genç kullanıcılar için akla gelen ilk sorusu ise elbette ki oyunlarda herhangi bir takılma durumunun olup olmadığı...
Yaklaşık 6 aylık incelememiz sonucunda şunu gayet rahat bir şekilde söyleyebiliriz ki biz henüz oyunlarda takılma gibi bir problem ile karşılaşmadık.
(Oynadığımız Oyunlar;Asphlat8-Modern Combat4-Fifa14-GTASAN)
Ancak oyun konusunda şunu söyleyebiliriz ki Grand II;oyunların 30 dakikayı geçkin bir süre ile oynanması sonucu arka hoparlör kısmından başlar bir şekilde ısınma problemi ile karşılaştırıyor.
5.2 inchlik Hd ekranı ile film izleme deneyimini de yaşadığımız Grand II ekranıyla bizi hoşnut ederken,bataryası da bizi yarı yolda bırakmadı ve internet açık durumda yaklaşık 4 saatlik bir filmi Hiçbir ısınma problemi olmadan rahatlıkla izleyebildik.
%100 ile başladığımız film sonunda şarjımız yaklaşık olarak %19'da idi.
Her android kullanıcısının kafasına takılan sıkıntılardan biri de elbette ki uzun süreli kullanım sonrası telefonun yavaşlayıp yavaşlamadığı...
Biz Grand II'yi yaklaşık olarak 6 ay kullandık ve herhangi bir yavaşlama problemi ile karşılaşmadık.
Grand II'nin bir diğer eksi yönü ise dahili hafızasının 8 GB olması.
Bu bir çok kullanıcısı için sorun yaratabilir düşüncesiyle Samsung bunu da göz önünde bulundurmuş ve 64 GB kadar arttırılabilen Micro SD girişini Grand II'den eksik etmemiş.
Samsung ailesinin Note serilerinden alıştığımız çoklu pencere özelliği Grand II'ye de verilmiş.
Bu özelliği ile ilgili olarak şunu söyleyebiliriz ki 2 pencereye kadar herhangi bir takılma ile karşılaşmadık fakat 2 pencereden fazlası telefonun takılmasına yol açıyor :) 
Grand II piyasada Android 4.3 ile satışa sunuluyor.Bu konuda şunu eklemek isteriz ki satın aldığımız andan itibaren yaklaşık 2 güncelleme aldık ve 2 güncellemenin de hata güncellemesi olduğunu belirtmek istedik.4.3 sürümünden 4.4.2 sürümüne geçiş henüz gerçekleşmedi.
Elde ettiğimiz veriler ışığında Grand II'nin de 4.4.2'ye yükseleceğini söyleyebiliriz.
Güncelleme gelir gelmez,neler değiştiğini,nasıl yapılacağını yine sayfamızda bulabilirsiniz.
Samsung Grand II ile ilgili makalemizin sonuna gelmeden önce durumu özetlememiz gerekirse;
Grand II'nin gerek sayfa geçişleri,gerek kamera,gerek oyun,gerek batarya performansı gayet iyi ve kullanılabilir durumda.Fiyatının 800 ile 900 Tl arasında değiştiğini göz önünde bulundurursak Grand II'nin bu fiyatı sonuna kadar hakettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
Makalemizin sonunda Benchmark testine yer verdiğimiz Grand II'yi Beyaz,Siyah ve Pembe renk seçenekleriyle dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz...

3 yorum:

  1. Ben de telefon aalmayı düşünüyorum ama ne alacağım konusunda emin değilim s5 mi alpha mı

    YanıtlaSil
  2. Orta segment olarak asus zenfone mu yoksa grand 2 mi önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Tarkan Alagöz;
      Kullanıcı olarak bir telefondan ne beklediğinizi , telefon üzerindeki hangi özelliği daha yoğun kullanacağınızı bilmediğimiz için soru hakkında herhangi bir yorum yapamıyoruz.Çok yakında Asus Zenfone 6 adlı cihazın incelemesini sayfamızda bulabilirsiniz , iki makalemizi de okuduktan sonra sağlıklı bir karar verebilirsiniz...

      Sil

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)