ANDROİD TELEFONLARDA DAHA UZUN ŞARJ SÜRESİ İÇİN TAVSİYE

Bir çoğumuzun şikayetçi olduğu şey şarjımızın az gitmesidir sizin için bir kaç tavsye kaleme aldım

1) Gereksiz hizmetleri kapatın: Telefonumuz çalışırken arkada kullanmadığımız Bluetooth, Wi-Fi, GPS gibi birçok gereksiz hizmet çalışıyor olabilir. Bunları sadece kullandığınız zaman açmak size çok büyük pil tasarrufu sağlayacaktır. Özellikle GPS verisi; pil ömrünü su gibi içmektedir. Ayarlar kısmından Bluetooth, Wi-Fi ve GPS seçeneklerini kullanmadığınız sürece Kapalı konumunda tutun.
2) Ekran Parlaklığı: Telefonunuzu bir video izlemek vs. için kullanmıyorsanız ekranınızın parlaklığını sonuna kadar açmanız gereksiz. Bunun yerine otomatik aydınlatma seçeğini kullanmanız en iyisi olacaktır.
3) 3G – 2G Arası Dolaşım Verisi: 3G olmadığı zaman veri transferi olmayacak gibi şeyler düşünenler var fakat 3G sadece hizmetin hızını etkiler. Bunun yerine 3G ‘yi kapatmak bataryanız için çok faydalı olacaktır.
Ayarlar > Kablosuz Özelliği ve Ağlar > Mobil Ağlar > Bağlantı Türü >Sadece GSMayarını seçerek 3G’yi kapatabilirsiniz.
4) Flash Player: Bildiğiniz gibi Flash videolar ve Flash animasyonlar telefonun işlemcisini aşırı kullandığı için, internette gezinirken pil ömrünüzü aşırı tüketecektir. Bunun için Android Market’te ücretsiz olan Dolphin Browser‘i indirerek ihtiyacınız olmadığı zamanlarda Flash Player’in kullanımını kapatabilirsiniz.
5) Task Killer Kullanın: Android Market’te ücretsiz olan Task Killer uygulaması ile arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatabilirsiniz. Task Killer da biraz şarjı azaltabilir fakat arka planda çalışan uygulamaları kapatmak şarjınızı daha uzun süre götürecektir.
6) Son Sürüme Güncelleyin: Telefonunuz için çıkan güncellemelerde daha uzun batarya süresi sağlayabilmek için yenilikler bulunabilir. Bu sebeple telefonunuzun versiyonunu güncel tutun. Ayrıca bu işlem; indirdiğiniz uygulamalar için de geçerli; indirdiğiniz uygulamalarıı da güncellemek en iyisi olacaktır.
7) Batarya Kullanım Ekranını Aktif Yapın: Telefonunuzu kullanırken kalan ve kullandığınız batarya ömrünü görmek iyi olacaktır, böylelikle telefonunuzu daha tedbirli kullabilirsiniz.
Ayarlar > Telefon > Batarya Kullanımı seçeneği aktif yapmanız yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)