Suya Düşen Telefonu Kurtarmak İçin Yapılması Gerekenler

Tuvalette bile elimizden düşmeyen ve dünya kadar para verdiğimiz cep telefonlarını denize, tuvalete veya harhangi bir su birikintisine düşürmek fikri hepimizin korkulu rüyasıdır elbette... 

Eğer telefonunuzu korumak için su geçirmez kılıf tarzında  telefonunuzun yüzeyini su geçirmez hale getiren bir koruyucu kullanmıyorsanız yeni telefonunuz şimdiden hayırlı olsun.

Eğer herhangi bir önlem almadıysanız ve telefonunuz suya düştüyse sizlere anlatacağımız alternatif yollar hayat kurtarabilir.Şimdi yapmanız gerekenleri sırasıyla açıklayalım:
1-Telefonunuzu sudan çıkarın ve etrafınızda ne varsa ( bez,kağıt havlu vb.) iyice kurulayın. Telefonunuzu kesinlikle açmayın. Çünkü telefonu açma girişimi kısa devreye neden olabiliyor.

2-Kısa devreyi önlemek için pili, koruyucu kapağı ve sim kartı çıkarın.(Nokia ve İPhone’un bazı modellerinde pili çıkarmak mümkün olmuyor. Bu gibi durumlarda yalnızca telefonu kapatmanız yeterli.)

3-Telefonun en iyi şekilde kurulandığından kesin şekilde emin olun.

4-Telefonu bir kaba koyun ve üzerini pirinçle örtün. Bu arada pirinçler nemi emdiği için cihazdaki suyu çekip alıyor. 1 gün sonra cep telefonunuzu çıkarın ve açılıp açılmadığını kontrol edin. 

5-Eğer pirinç fikri hoşunuza gitmediyse telefonu nemi alan başka bir malzemenin içine koyun. Ayakkabıların paketlerinden çıkan nem alıcı silika jel ve kedi kumu bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Bu yolları uyguladıysanız ve telefonunuz hala açılmıyorsa yüksek olasılıkla cihazın içindeki çiplerden biri zarar görmüştür. Kesin çözüm sağlayıp sağlamayacağı tartışılır ancak yine de bu yolları denemekte fayda var. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)