CD TAKILAMAYAN BİLGİSAYARLARA NASIL FORMAT ATILIR?

Cd vs Flash
Bilgisayarlar içerisinde yer alan CD-ROM denilen ve Cd'leri okumaya yarayan parça , daha küçük bilgisayar üretebilmek için kaldırıldı.Gerek mini bilgisayar alıp CD takamayan kullanıcılarımız,gerekse hali hazırda CD-ROM'u olduğu hâlde CD okutamayan kullanıcılarımız için en basit şekliyle CD olmadan Format nasıl atılır bunu anlatacağız.

Yapacağımız işlemler o kadar basit ki extra bir yardıma ihtiyacınız yok.
Bilgisayarınıza format atmak için bilgisayarı çok iyi tanımanıza veya bilgisayardan iyi anlayan birisinin yardımına ihtiyacınız yok.Yapacağınız işlem çok basit...
1)Doğal olarak ilk önce bize bir İSO dosyası gerek , bu dosyayı internetten indirebileceğiniz gibi windowsun internet sitesinden orjinal bir şekilde ücretli olarak da alabilirsiniz.
2)İso dosyamızı hazırladıktan sonra bu adresten İsotousb adlı programımızı indiriyoruz.
Programın kullanılışı ise şu şekildedir ; 
İsotousb programı
Sadece ISO dosyasını seçin ve hedef  USB sürücüsünü seçin daha sonra “Bootable, only supports Windows bootable ISO image”tıklayın. “Burn” botonuna basarak yazma işlemini başlatın.
NOT: Win8/Win7 boot edebilir, ancak WinXP önyükleme yapamaz, bu programlar için XP uyumlu değildir.
3)İso dosyamızı usb diske yazdırdıktan sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.Yeniden başlama işlemi sırasında bilgisayarımızın bios ayarlarına giriyoruz.Buradan USB-Flash Disk yazan kısmı yön tuşları yardımıyla en üste taşıyoruz ve enter yapıyoruz.
4)Bilgisayarınızın bios ayarlarına giremiyorsanız veya Bios ayarlarına girerken size şifre soruluyorsa bu makalemizi okuyarak kolaylıkla format işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
5)Bu işlemlerden sonra Windows kendi yüklemelerini tamamlayacak ve açılan menü tamamen Türkçe olacaktır.
6)Menü açıldıktan sonra sıradan bir program yükler gibi kolaylıkla windows işletim sisteminizi bilgisayarınıza kurabilirsiniz... 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)