SAMSUNG GALAXY S5 KULLANIM SONRASI İNCELEMESİ

Hali hazırda piyasada bulunan ve birçok kullanıcının tercih ettiği , okurlarımızın merakla beklediği ve tercih edecek olanların kafasında soru işaretleri oluşturan Galaxy S5'in kullanım sonrası incelemesi yayında!
Teknoloji devlerinden biri olan Samsung'un merakla beklenen,tanıtıldıktan sonra donanım konusunda S4 ile arasında fark uyandırmayan ve bu konuda kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratan S5 Modelini bir de biz inceleyelim dedik ve yaklaşık 4 aylık bir kullanım incelemesini sizler için hazırladık.
Her cihazda olduğu gibi S5 modeline de tasarımla başlayalım.Uzun süreli kullanımda delikli görünümlü arka kapağı açıkcası bizleri memnun ediyor.Toz ve suya karşı dayanıklı olarak üretilen S5 doğal olarak kapaklı şarj cihazı ile birlikte geliyor.Değiştirilebilir arka kapağı ve bataryası su geçirgenlik konusunda ilk başlarda kafamızda soru işareti oluşturmuştu evet...
Arka kapak açılıyor ve batarya çıkıyorken nasıl oluyorda su geçirmiyor merak etmiştik.
Tabii özellikle de bunun sonucuna varmak için ufak bir test uyguladık.
Açıkcası bu testi uygularken de çekinmedik değil :)
Samsung Galaxy S5'i 5 litre kapasiteli bir bidon içerisine attık ve yaklaşık olarak 4 dakika 23 saniye su içerisinde beklettik.Cihazı suya atmadan önce cihazı uyku moduna alıp atmıştık.
Peki sonuç ne mi oldu?
Galaxy S5 alkışlanacak derecede önyargılarımızı yıktı ve nasıl attıysak öyle de dışarı çıkarak bizlere hiçbir sorun yaşatmadı.
Tabii biz bu deneyi bir deniz ya da havuzda yapamadığımız için hâlâ ne derecede güvenilir bir şey söyleyemiyoruz doğrusu...
Ancak okurlarımızdan elde ettiğimiz verilere göre S5 tuzlu su içerisine atıldığı zaman , çıkardıktan sonra yaklaşık 30 saniye boyunca kulaklık takılı bildirimi veriyormuş , bizden söylemesi...
Samsung Galaxy S5'in bir diğer önemli özelliği olan parmak izi sensörü ve arka kısmında bulunan kalp ritmi ölçme sensörü konusuna değinmek istiyoruz.HOME tuşunun üzerinde yer alan parmak izi sensörü açıkcası sorunsuz bir şekilde çalışıyor.Herhangi bir şekilde algılamama sorunu yaşatmayan Galaxy S5 bizi bu konudada tatmin edebiliyor.
Kalp ritmi sensörüne gelecek olursak Galaxy S5 ile yapılan ölçümlerin %96'sı doğru diyebiliriz.Zira dakika tutarak ölçtüğümüz ritim ile s5 arasında 4-5 sayı fark oluşuyor.
Buda gözden çıkartılabilecek oranda ufacık bir eksiklik diyebiliriz.
Donanım konusunda bizi değil ama diğer S5 kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratan S5 , kardeşi S4'den pek bir farkı olmadan donanımsal özelliklerle piyasaya sunulmuştu.Buda diğer S5 kullanıcılarını rahatsız etmişti açıkcası.
Bizim kullanımımıza gelecek olursak S5,menü geçişleri,oyun vb. işlemlerde herhangi bir takılma ya da donma sorunu yaşatmıyor.
Ancak şunu söylemeliyiz ki Galaxy S5 ses konusunda bizi tatmin edemiyor.
Başka bir odaya geçtiğimiz zaman telefona çağrı gelse açıkcası sesi zor derecede duyuyoruz.
Mikrofon konusunda hiçbir sıkıntı yaşatmayan S5,hoparlör konusunda birazcık memnunsuzluk hissi uyandırıyor.
Kamera konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşatmayan S5'in kamerasında en sevdiğimiz özellik ise HDR çekim modunun yer alması.
Açıkcası normal bir fotoğraf ile HDR Çekim arasındaki fark kendini çok belli ediyor.
S5'in bataryasına baktığımızda önceki modellerinden pek de fark göremiyoruz.
Oyun oynayarak hızla azalan pil seviyesi,normal kullanımda 1.5 gün kadar idare edebiliyor.
Hele ki telefonda bulunan ULTRA GÜÇ TASARRUF modunu açarsanız 2-3 gün kadar gittiği olabiliyor.
%100 seviyeli bir bataryada bu modu açarsanız neredeyse 10 gün telefonu rahatça kullanabilirsiniz fakat S5'inizin 3310'dan hiç bir farkı kalmaz :)
Zira bu mod tasarruf için fazla miktarda özelliği yok ediyor...
Oyun,internet konusunda sıkıntı yaşatmayan S5 herhangi bir takılma veya donma yaşatmıyor.
Bizi yeterli derecede memnun eden S5 henüz takılma donma yaşatmadı.Fakat ilerki dönemlerde yaşatır mı bunu elbetteki zaman gösterecek.
Şu zamana kadar ki kullanımınız sonucu önerir misiniz sorusunu soracak olursanız eğer , çekinmeden evet diyebiliriz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)