SAMSUNG GALAXY NOTE 4 KULLANIM SONRASI İNCELEMESİ

Samsung'un Note Serisine eklediği yepyeni üye olan Note 4 Cihazının 3 Aylık kullanım sonrası incelemesini yayınladık!
Technandro Ekibinin kullanımı sonrası Note 4 hakkındaki yorumları , telefonun artılarını-eksilerini bu makalemizde bulabilirsiniz!










Samsung'un yepyeni üyesi olan Note 4 hakkında kafasında soru işaretleri olan,Note 4 alınmalı mı alınmamalı mı ikilemi arasında kalan üyelerimiz için Note 4 cihazını inceledik.Peki bu inceleme sonucu neler ile karşılaştık?Dilerseniz ufak başlıklar halinde makalemize başlayalım...
Tasarım;
Her incelememizde olduğu gibi bu incelememizde de önce tasarımdan başlayalım.Tasarım konusunda oldukça şık,ergonomik bir hizmet sunan Samsung,ürettiği Cover tipi telefon aksesuarları ile oldukça kaliteli bir hizmet sunuyor.Telefonu kılıfsız bir şekilde kullanan Technandro ekibi olarak telefonun gayet şık durduğunu ve pek fazla elden kayma sorunu ile karşılaşmadığımızı belirtebiliriz.
Dayanıklılık;
Note 1.Note 2,Note 3 gibi telefonların kullanıcılarının en çok sıkıntı çektiği aşama elbette ki telefonun çerçevesinin soyulması,çok çabuk çizilmesi gibi problemlerdi.Özellikle bu konu üzerine dikkat çekmek isteyen Technandro Ekibi olarak telefonu kılıfsız bir şekilde kullandık.3 Ay boyunca sadece bir kez elimizden düşen Note 4 yaklaşık olarak 75 cm'lik bir yükseklikten yere düştü ve 3 parçaya ayrıldı.3 parçaya derken yanlış anlaşılmasın;Telefon,arka kapak ve batarya şeklinde 3 parçaydı...
Telefona bataryasını yerleştirip tekrar taktığımızda çalışma konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadığımız Note 4'ün ekranında herhangi bir çatlak , kırılma da göremedik.
Zaten istediğimiz de buydu.Ama şunu söyleyebiliriz ki,Üst ve alt çerçevelerde eski Note telefonları gibi soyulmalar olmasada bir takım çizikler meydana geldi.
                       
  Performans;
Performans konusunda büyük başarı umduğumuz Note 4 kimi konuda bu başarıyı yakalarken kimi başarı da bu konuda başarı yakalayamıyor.
Örneğin bir oyun veya Google Playden indirilmiş herhangi bir uygulama açılırken ya da açıkken hiç bir şekilde takılma,kasma,donma gibi problem ile karşılaşmadık.Bu tabii ki iyi bir şey.Fakat Samsung'un kendi geliştirdiği Kamera,S Not vb. uygulamaların açılışında bir süre bekleme yaşıyoruz ve bu bizi rahatsız ediyor.Örneğin bir fotoğraf çekiyoruz ve çektiğimiz fotoğrafa bakmak için tıklıyoruz fakat Note 4 Fotoğrafı açana kadar bizi bir süre bekletip fotoğrafı bizlere sunuyor.Her iki durumda göz önüne alındığında şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Performans alanındaki artılar,eksileri hissedilmez duruma getirebiliyor.Samsung ailesindeki en iyi performansı bu cihazda bulabilirsiniz.

Samsung'un Vaat Ettikleri ;
Böyle bir başlığı her incelememizde yapmamıştık ama bu incelememizde böyle bir başlık yapma ihtiyacı hissettik.Gerek Samsung'un Note serisi telefonları gerekse yine Note serisi tabletleri olsun,bu tip cihazların en önemli ufak ayrıntısı elbetteki S-Pen oluyor.S-Pen sayesinde daha önceki modellerinde olduğu gibi Note 4'de de bir kağıda yazı yazma zevkini yaşayabiliyorsunuz.Açıkçası Note 4,bu özelliğini daha da geliştirmiş ve kalem hassaslığını üst seviyeye çıkarmış.Örneğin normal kağıda yazı yazarken uyguladığınız kuvvet arttıkça yazı kalınlığı nasıl artıyorsa bu cihazda da öyle olmuş.Bastırmadan yazarken ince,bastırarak yazarken kalın bir yazı oluştuğuna bizzat şahit olabiliyorsunuz...
Her akıllı telefon bir cep bilgisayarıdır elbette ama Note 4 ile bu özellik daha da bariz bir şekilde belli oluyor.Daha önceden alışa geldiğimiz bir ekranda birden fazla pencere özelliği Note 4 ile yine devam ediyor fakat daha da geliştirilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor.Note 3 cihazı 4 pencereyi aynı anda rahatça çalıştırabilirken Note 4 (sığdırabilirseniz) 6 pencereye kadar kasmadan,takılmadan çalıştırma işini başarabiliyor.
Gerek indirme işlemleri,gerek yazarlık,gerek öğrencilik işleri ve gerekse profesyonel bütün işlerinizi bu cihaz ile rahatlıkla yapabiliyorsunuz diyebiliriz.
Bu cihazı kullanırken yapacağınız Office tipi işlerinizde extradan bir bilgisayara ihtiyaç duymuyorsunuz.


Batarya Performansı;
İşte en sevilen,en çok aranan konulardan birisi;Batarya konusu...
10 üzerinden puan verecek olsak , 10 üzerinden 10 rahatlıkla verebiliriz.Şöyle söyleyelim ki S5 ile birlikte gelen ve Note 4 ile de devam ettirilen Ultra Güç Tasarruf Modu gerçekten çok işe yarıyor.Ayrıca yeni geliştirilen Sony Stamina modu ile birlikte Ultra Güç Tasarruf Modu kadar olmasa da yüksek oranda tasarruf sağlanıyor.
Tabii bu konuda ki en başarılı Özellik Ultra Güç Tasarruf Modu oluyor.
Bu konuda biraz daha ayrıntıya inecek olursak size şunu söyleyebiliriz ki tüm bu özellikler olmadan (Ultra Güç-Stamina) telefon kullanıldığı zaman gerçekten batarya konusunda kullanıcısına istediğini verebiliyor.Örneğin Note 4'ü Clash Of Clans Tarzı oyunlar oynayıp,internet üzerinde çalışmalar yaparak (Bu modları kullanmadan)24 saat çok rahat kullanabiliyorsunuz.
Ayrıca şunu da eklemek isteriz ki 1.5 saat boyunca açık kalan bir ekran,sadece ve sadece %10 güç harcıyor.1.5 Saat boyunca S-Pen ile ekran üzerinde tasarımlar yapılmış bir Note 4'ün şarjı %73 iken 1.5 saat sonra şarjı %62 oluyor.
1.5 saatin sonunda çok ufak bir ısınma yaşayan Note 4,Performansından en ufak bir taviz vermiyor.
Kamera Performansı;
Çok başarılı diyip geçiştirmek istemeyiz ama gerçekten çok başarılı.
Gerek HDR çekim modu gerekse diğer modlar gerek ön gerek arka kamera,bize çok başarılı bir hizmet sunuyor.Fotoğraflar ve videolar aşırı kaliteli diyebiliriz.Fotoğraf konusunda kendisinden daha başarılı telefonlar vardır elbette ama Video konusunda henüz Note 4'den daha iyi bir telefon bulamadık.
    Yazılım güncellemeleri;
Her Samsung Telefon kullanıcısının merakla beklediği , bunun için bir sürü site,forum takip ettiği Android sürüm yükseltme güncellemeleri her Samsung telefonda olduğu gibi Note 4'de de zaman istiyor.Diğer ülkelere daha önce gelen güncellemeleri alabilmek için maalesef bir süre beklemek zorunda kalıyoruz.Android 5.0 sürümünü kesin olarak alan Note 4,diğer sürümleri de alacak gibi görünüyor;çünkü o bir amiral gemisi...   
Note 4'ün Donanımsal Özellikleri;
Ekran: 5,7 inç 2560 x 1440 piksel Super AMOLED (515 PPI)

Ek Özellikler: Corning Gorilla Glass 3, S-Pen, Kızılötesi bağlantı, Parmak izi okuyucusu, nabız ölçer ve metal çerçeve
Kalınlık/ Ağırlık: 8.5 mm / 176 gram
İşlemci: 1.9 GHz 4 çekirdek ARM Cortex A57, 1.3 GHz 4 çekirdek A7 kullanan Exynos 5433
Grafik İşlemci: MALI-T760
RAM: 3 GB
Depolama: 32 GB + microSD
SIM: MicroSIM
İşletim Sistemi: Android 4.4 KitKat @ 2015'e kadar Android 5.0 Lollipop'a güncellenecek
Ana Kamera: 16 Megapiksel / 4K @30 FPS, 1080p @ 60 FPS video kaydı
Ön Kamera: 3.7 Megapiksel / 2K @ 30 FPS video kaydı

Batarya: 3220 mAh                                                                                    

Sonuç;


Bir telefon seçimi yapmak kişiden kişiye,kullanım amacına göre değişir.Note 4'ü önerir misiniz? sorusunu kesin olarak cevaplayamayız fakat telefonu kullanım amaçlarınızı,fiyat aralığınızı yorum şeklinde makalemize yazarsanız,sizlere bu konuda daha iyi yardımcı olabiliriz.Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki,Note 4 bütçesi yeten,ilk defa android kullanacak veya ilk defa akıllı telefon sahibi olacak bir kişiye rahatlıkla önerilebilir.                                               


2 yorum:

  1. İphone 6 Plus için aynısını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii , en kısa zamanda Iphone 6 Plus incelememiz yayınlanacaktır.

      Sil

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)