SAMSUNG A SERİSİ TELEFONLARININ TANITIMINA BAŞLADI!

Daha önceki makalelemizde Samsung'un Alpha modelinin üretimini durdurduğunu duyurmuştuk.
Teknoloji devi Samsung Alpha modeli ile yakalayamadığı başarıyı A Serisi telefonları ile yakalamanın peşinde...
Samsung Alpha serisinde kullandığı metal kasayı A serisi telefonlarında da kullanmaya devam etme fikrini kafaya koymuş gibi görünüyor.
İlk olarak A5 ve A3 modellerini tanıtan Samsung,Iphone 6'ya rakip olma düşüncesini de bu modellerinde ısrarla devam ettiriyor.
A3 ve A5'in en dikkat çekici özelliği ise üst düzey incelikleri oluyor.
Iphone 6'yı incelik konusunda geride bırakmayı başaran A5 modeli 6.7mm'lik bir inceliğe sahipken,A3 modeli ise 6.9 mm'lik bir incelikle kullanıcılarının karşısına çıkıyor.
Galaxy A5 modeli,dört çekirdekli 1.2 Ghz'lik işlemci,2 GB RAM ve 16 Gb'lik dahili hafızaya sahip.Ayrıca Micro Sd ile hafıza arttırma seçeneği de A5 modelinde mevcut.Ekran konusunda yine HD SUPER AMOLED kullanmayı tercih eden Samsung 13 Mp arka , 5 Mp ön olmak üzere iki ayrı kamerayı da A5 modeli ile kullanıcılarına sunuyor.
A5'e küçük kardeş olarak üretilen A3 modeli ise yine 1.2 Ghz dört çekirdek işlemci ile karşımıza çıkıyor.Ram ve dahili hafıza konusunda daralma yaşayan A3 modeli 1 GB RAM ,
8 GB Dahili Hafıza ile karşımıza çıkıyor.
4.5 inch'lik qHD SUPER AMOLED ekrana sahip olan A3,kamera konusunda da küçülme yaşıyor ve 5 MP ön , 8 MP arka olmak üzere iki kamera ile kullanıcıları karşısına çıkıyor.

Samsung'un her iki modeli de sürüm olarak Android 4.4 Kitkat sürümü ile piyasaya sunulacak.
Samsung'un A serisi telefonları Şubat ayında Çin pazarına çıkacakken,A serisinin Türkiye ve Avrupa'da ne zaman satışa sunulacağı ise belirsizliğini korumaya devam ediyor...


.

1 yorum:

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)