İphone 6 Plus Kullanım Sonrası İncelemesi


İphone 6 mı yoksa İphone 6 Plus mı ? Yeni bir İphone alacak olan kullanıcıların kafasını karıştıran , konu üzerinde en az 1 hafta düşündüren mükemmel bir soru :) Technandro ekibi olarak biz bu soruya yaklaşık 3 ay önce net bir yanıt verdik ve İphone 6 Plus'ı seçtik.Bu makalemizde başlıktan da anlayabileceğiniz gibi 3 aylık kullanım sonrası İphone 6 Plus hakkındaki deneyim ve değerlendirmelerimizi bulabilirsiniz.
Biliyorsunuz ki her türlü akıllı cihaz , satıldığı platformda ya da kutudan çıkartıldığı ilk anda elimize alarak inceleyelim dediğimizde , telefon yepyeni olduğu için bizlere doğru bir sonuç vermiyor.Bu nedenle Technandro ekibi olarak elimizden geldiğince siz değerli okurlarımız için çeşitli cihazlar temin ediyor , uzun süre kullanıp değerlendirmelerimizi sizlerle paylaşıyoruz.Bugün sıra İphone 6 Plus'a geldi.Dilerseniz daha önceki incelemelerimizde olduğu gibi başlıklar halinde değerlendirmelerimizi yapalım.
Tasarım & Dayanıklılık;
Apple cihazı tanıttığı ilk andan itibaren tasarımı inceliği ve ekran büyüklüğü konusunda kendisini cezbedici kılan İphone 6 Plus , piyasaya sürüldüğü ilk andan itibaren bükülme testi ile moda olmuş ve almak isteyen kullanıcıların kafasını karıştırmıştı.Peki bu durum ne kadar doğru?İphone 6 Plus ne kadar dayanıklı?Evet,tasarım konusunda ve ekran konusunda büyük inceliğe giden Apple , İphone 6 Plus'un hassas bir telefon olmasına neden oluyor.Tasarımın bombeli olması telefonun hassas olmasına ve elden düşünce kırılmasına neden oluyor.Technandro ekibi olarak Bükülme testi uygulamak istemedik.İphone 6 Plus'ı Kırılmaya karşı dayanıklı ekran koruyucu film ve kılıf ile birlikte kullandık.Telefonun inceliği ve tasarımı biraz daha kalın gözükse de telefonun korunması konusunda büyük bir başarı yakaladık diyebiliriz.Zira telefon birkaç kez elimizden düştü fakat büyük bir sorun teşkil etmedi.Bu konuya özellikle dikkat çekmek istiyoruz çünkü okurlarımızdan İphone 6 Plus kullananlar kırılma şikayetleri ile bize ulaştılar.Bu nedenle İphone 6 Plus'ı kılıf ve koruyucu film ile kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
İphone 6 Plus Gerçekten Büyük mü?
Evet :) Hem elde tutarken , hem cepte taşırken İphone 6 Plus biraz tuhaf geliyor.
Performans;                                      
Söylenecek söz yok.Apple cihazlarının performanslarından çoğu kullanıcının şüphe duymadığını biliyoruz.İphone 6 Plus'ı seçerken Technandro ekibi olarak da en ufak bir şüphe duymamıştık ve gerçekten de şüphe uyandıracak tek bir sıkıntı yaşamadık.İphone 6 Plus'ın performansından çok memnun kaldık.
Gerek oyun oynarken,gerek çalışırken kısacası aklınıza gelen herhangi bir aktiviteyi telefon üzerinde yaparken hiç bir şekilde donma-kasma sıkıntısı ile karşılaşmadık.Bu gerçekten mutlu ve tatmin eden bir hız.
Performans konusunu biraz kısa tuttuğumuz için üzgünüz fakat gerçekten yazılacak pek bir şey yok.Performans mükemmel.

Batarya Ömrü;
Sevgili okurlarımız ; Lütfen burayı dikkatli okuyun!
İşte Technandro Ekibini tavlayan asıl konuya geldik ; İphone 6 Plus'ın Pil Ömrü.
Yoğun kullandığımız zamanlarda bile,evden 8'de çıkıp akşam 10'da eve döndüğümüzde pil seviyesinin %50'nin altına düştüğünü nadir gördük.
İşte size İphone 6 Plus'ın Kullanım Süreleri;

Ses Çalma Süresi; 80 Saate Kadar
HD Video Oynatma Süresi; 14 Saate Kadar
Wifi ile İnternette Gezinme Süresi; 12 Saate Kadar
3G ile İnternette Gezinme Süresi; 12 Saate Kadar
3G İle Konuşma Süresi; 24 Saate Kadar
Bekleme Süresi;(Ekran Kapalı-Tasarruf Modu Kapalı) 384 Saate Kadar (16 gün)
Şimdiye kadar gün içerisinde yeniden şarj etme ihtiyacı duymadık.Güne başlarken %100 olarak başlayan pil seviyesi akşam yatmadan önce %20 seviyesinde oluyordu.
Ekran Performansı;
Daha geniş izleme açısı , daha canlı,daha parlak ve daha kaliteli bir görüntü sunan İphone 6 Plus ekran konusunda da oldukça başarılı...
1920*1080 çözünürlükteki bu ekran gerçekten kullanıcılarını memnun edebiliyor.
Kamera Performansı;
Söyleyecek söz yok denilebilir.Gerek ağır çekim modu gerekse Focus Pixels özelliği ile kamera mükemmel bir hizmet sunuyor.1080 P HD Video çekebilen bu kamera 720 P Olarak da Ağır çekim yapabiliyor.
Parmak İzi Teknolojisi;
İphone 5S İle alışageldiğimiz ve diğer firmalara da yansıyan bu teknoloji İphone 6 Plus'da da devam ettiriliyor ve hiçbir sorun teşkil etmiyor.Arasıra parmağı tam olarak sensöre denk getiremediğimiz için tekrar dokunmak zorunda kaldık fakat bu telefonun değil bizim bir sorunumuzdu :)
Parmak izi teknolojisi ile Applestore ve İtunes'de alışveriş yaptık ve kilit ekranında parmak izi ile kilit açma özelliklerini kullandık,sonuç ; hiç bir sorun yok.
Yazılım Güncellemesi;
Böyle bir başlık açıp yazmaya gerek bile yok açıkçası fakat yine de bilmeyenler için açıklamak istedik.
Telefonun şirketi Apple olunca hepimiz çok iyi biliyoruz ki güncelleme konusunda sıkıntı yaşatmıyor.
İos sisteminin en son sürümünü kullanan İphone 6 Plus , Apple markası ile de güncelleme almaya devam edeceği garantisini veriyor...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)