ASUS ZENFONE TEST EKIBINDEN YENI HABERLER VAR!

Tanıtıldığı andan itibaren kullanıcıların ilgisini üzerine çekmeyi başaran , gerek performansı gerek donanımsal özellikleri ve gerekse düşük fiyatı ile dikkatleri üzerinde toplayıp uzun dönem yok satan Zenfone serisi cihazların yaşadığı sorunları çözebilmek adına telefon üreticisi ASUS zenfone serisi cihazları geliştirebilmek ve kullanıcıları yarı yolda bırakmamak için büyük bir test ekibi kurdu.Çeşitli ülkelerde farklı çatılar altında oluşturulan bu test ekibinde , Ekibin Türkiye parçasından olan TECHNANDRO ekibi de var.
Technandro takipçilerinin yoğun ilgisi ile Asus test ekibine katılmaya hak kazanan Technandro ekibi , Asus Türkiye ve Zenfone kullanıcıları arasında bir köprü görevi üstleniyor ve Zenfone kullanıcılarının sorunlarını doğrudan Asus Türkiye Test Ekibi'ne iletiyor...
Technandro ekibinin test ekibine katılarak hali hazırda testlerini sürdürdüğü telefon ise Zenfone 6 Gold.
Gelelim Technandro ekibinin , Zenfone serisi kullanıcılarını sevindirecek o muhteşem habere!
Evet , Asus test ekibinin aldığı yoğun şikayetler arasında ilk 3 sırayı şu sorunlar alıyor. 
1) Batarya seviyesi ile telefonun gösterdiği batarya seviyesi uyuşmuyor. (% 1 şarj görünüyor fakat 2 saat telefon kullandığım oluyor.)
2) Ön kamera karanlık ve karıncalı fotoğraflar çekiyor.
3) Ses seviyesi ve kalitesi düşük. 

Asus zenfone kullanıcılarının kafalarını kurcalayan , rahatsız eden başlıca ilk 3 sorun işte bunlar.
Asus bu konuda kullanıcılarına yardım edebilmek amacı ile çalışmalara hızla devam ediyor ve Çok yakında ilk sorun olan Batarya sorunu çözülecek.
Evet , yanlış duymadınız . Asus batarya problemini çok yakında çözecek! 
Bu konunun ayrıntılarına ineceğiz fakat Zenfone kullanıcılarını sevindirecek bir başka habere değinelim ;
Sevgili Zenfone kullanıcıları , 2015 Nisan ayında Zenfone 5 ve Zenfone 6 Android Lollipop 5.0 güncellemesini alacak.Bu güncelleme ile birlikte başlıca sorunlarınız çözüme kavuşacaktır.
İşte çözüme kavuşacak başlıca sorunlar ;
1) Zenfone 5 ve Zenfone 6 ön kamerasında karşımıza çıkan karincalanma ve karartı sorunu Nisan ayında gelecek olan güncelleme ile çözüme kavuşacaktır.Özellikle karıncalanma sorununun kaynağı Asusun geliştirdiği kamera uygulamasından kaynaklanmaktadır.Bu nedenle Asus kamera uygulamasını daha da geliştirecek ve karincalanma problemini ortadan kaldıracaktır.Karartı sorunu ise lenslerden kaynaklandığı için Asus yeni sürüme iso değerleri ekleyecek ve kullanıcılar fotoğraflarını bozmadan manuel olarak parlaklık sağlayabilecek , karartı sorununu kendileri çözebileceklerdir.
2)Cihazdan az ses çıkmasından ve kimi zaman seslerin net olarak çıkmamasından şikayet eden kullanıcılar da yeni sürüm ile çözüme kavuşabileceklerdir.Bu konudada Asus kendi geliştireceği Ekolayzer ayarları ile sesin net çıkmama sorununu tamamen çözecek , az ses çıkma sorununa ise bir nebze katkıda bulunacaktır.
(Sesin az çıkmasına kesin çözüm bulacağız diye söz vermiyorlar)

Ve gelelim asıl haberimize !
Evet , günlerdir siz değerli okurlarımızdan aldığımız veriler doğrultusunda batarya sorununu gündeme getirdik ve Asusun bu sorunu çözmesini sağladık. 
Asus batarya sorununu çözmek için yeni bir yazılım üzerinde çalışıyor ve bu yazılım gerçek pil değerini gösterebilecek umuduyla çalışmalarına devam ediyor.
Yazılımın yüklendiği ilk Test Cihazı ise Technandro ekibine ait olan Zenfone 6 Gold.
29.01.2015

30.01.2015


Ekran görüntüsünden de anlayabileceğiniz gibi henüz batarya seviyesinin yarıda olmasına rağmen telefonun çalışma süresi gayet tatmin edici derecede olabiliyor...
Bu yazılımdan önce % 75 şarj ile 1 saat çalışıyor diye gösteren cihaz , yazılım sayesinde yavaş yavaş normale dönmeye başlıyor.  
Technandro ekibi olarak bu yazılım yüklendikten sonra normal olarak günlük bir kullanım sergiledik ve yaklaşık 30 dakika oyun oynadık.Bu veriler doğrultusunda elde ettiğimiz veri ise yukaridaki şekilde mevcuttur.

Asus bu yazılımın testine her ülkede devam ediyor.İstanbulda yer alan test ekibinin test cihazı ise şu an Technandro ekibinde...
Asus bu teste yaklaşık olarak 2 hafta daha devam edecek ve elde edilen veriler doğrultusunda bu yazılım bütün zenfone serilerine dağıtılmaya başlanacak.
Asusun şimdiki korkusu ise bu sefer batarya seviyesini olduğundan fazla göstermesi...
Eğer böyle bir sıkıntı yaşanmazsa yaklaşık 2-3 hafta içinde sizde bu yazılımı edinecek ve batarya sıkıntısından kurtulabileceksiniz...

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz , eğer makalemizde yer alan sıkıntılar dışında bir sıkıntı yaşıyorsanız lütfen yorum olarak makalemizin altına belirtin.Technandro ekibi olarak sıkıntınızı test ekibine taşıyalım ve çözülmesi için katkıda bulunabilelim...
Bir sonraki haberimizde görüşmek üzere...

20 yorum:

  1. Merhaba zenfone 6 kullanıyorum telefon her defasında açılış ekranında kalıyor,tekrar kapatıp açmak zorunda kalıyorum.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii.Sorununuz en kısa zamanda Asus Türkiye test ekibine iletilecektir.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Merhaba cihazda kamerali gorusme yapilamamaktadir. Sanirim yazilimsal bir eksiklik on kamerasi oldugu halde yapamiyoruz. Bunu da iletir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu iletmemize gerek yok çünkü android 5.0 güncelleme ile bu sorunu da kesin olarak halledecekler.
      Nisan ayını bekleyin :)

      Sil
  3. Mrb iyi geceler sorunumu şöyle anlatayim ben zen6 kullaniyorum birincisi ekrana seffaf ekran koruyu cektim tokunmatik biraz agir oldu ikisi ise dokunmatigim arada kafayi yiyor bu neden olabilr acil yardik istiyorum yüreğimi şişirdi artik urfadan slmlar saygilar iyi calismalar seviliyon asus ama bu sorunumu hal eddin...!

    YanıtlaSil
  4. Merhaba benim zenfone 6 ım var önceden bi problem yoktu ama şimdi tl kapalıyken şarj oluyo sadece açıkken olmuyo sorun nedir acaba ?

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. zenfone 6 kullanıcısıyım. Güncellemeden önce ve sonra çebuk pil tüketimi ve ısınma sorunu yaşıyorum. Bunun nedeni ve kalıcı çözümü nedir acaba?? Şimdiden teşekküdler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recovery menüden wipe yap. yazılımı yeniden yükle. ve tekrar recovery menüden wipe ların hepsini yap. problemin kalmaz. Şu an 5.0 sürümde ısınma yok. Şarjda ortalama 1,5 - 2 gün gider. Aynı zamanda batarya kalibrasyonu yapın.

      Sil
  7. Recovery menüden wipe işlemlerini yap. Düzelmezse servise gönder.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba asus zenfone 6 kullanıyorum fakat kameralar la ilgili problemim var ısınma yapıyor ses kötü çıkıyor nedeni nedir yardım lütfen samsung da bu kadar problemim yoktu

    YanıtlaSil
  9. Asus zenfone 6 kullanıyorum kamera ve ses problemi ısınma var sebebi nedir yardim lutfen

    YanıtlaSil
  10. merhaba asus zenfone 6 kullanıyorum telefon 5.0 lolıpop yukseltmesınde radyo apk olarak yuklendı fakat radyo sıstem baslatılıyor da takılıyor nedeni nedir

    YanıtlaSil
  11. Slm zenfon 6 kullanıyorum tek sıkıntı pilazma ledtv gibi görüntü aktarımı tapamıyorum ?

    YanıtlaSil
  12. Slm zenfon 6 kullanıyorum tek sıkıntı pilazma ledtv gibi görüntü aktarımı tapamıyorum ?

    YanıtlaSil
  13. zenfone 6 ön ve arka kamerası rezalet 13mp yazıyor ama 1,3 vga kameralar gibi çekiyor yeminle 5 mp kamerası olan telefonşardan bile kötü yazıklar olsun 950 lira verdim haram olsun

    YanıtlaSil
  14. Zenfone6 sarjdan soktugum halde şarj oluyor görünüyor sebebi nedir

    YanıtlaSil
  15. merhaba asus zenfone 6 kullanıyorum telefonumu yeniden başlattım fakat açılısekranında kaldı ve ne denediysem olmadı telefonumu 2 gündür açamıyorum ne yapmam lazım

    YanıtlaSil

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)