AKILLI TELEFONLAR NASIL TEMİZLENİR?

NERDEYSE HER SAAT ELİMİZDE OLAN TELEFONLARI NASIL TEMİZLEMEK LAZIM?
Tüm gün elimizde, nereye dokunursak ardından ona dokunuyoruz. Hadi günü geçtik akşamları daha da beter. Elden ele gezmesini onca insanın dokunmasını saymıyorum bile. Evet, ister inanın ister inanmayın fakat telefonunuz gerçekten mikroplar için iyi bir yuva ya da dinleme noktası. Bu yüzden arada bir indirdiğimiz uygulamalar kadar hijyene de dikkat etmekte fayda var.

BİZE GEREKLİ OLAN ŞEYLER
  • Bez ya da mikro-fiber havlu. 
  • Eğer bunlar yoksa gözlük yada pc ekranı temizlerken kullandığımız yumuşak bezlerde olabilir
  • Kolonyalı kulak pamuğu ya da elektronik cihazları temizlemek için üretilmiş özel sıvılar
Telefonu temizlerken sıvı kullandığınız zamanlarda fazladan dikkat gösterin çünkü sıvının kenarlardan içeri sızması telefonunuza zarar verebilir. Bunun için çok fazla sıvı kullanmayın ve temizleme esnasında telefonunuzu kapatın.
Ekrana çok fazla bastırmamaya dikkat edin çünkü bu küçük çiziklere sebep olabilir. Aslında yeni telefonların ekranları bir hayli dayanıklı olabiliyor ama bazı cihazlar bu konuda zayıflar.
Telefonunuzu kapatmanın bir iyi yanı da ekrandaki parmak izleri ve lekeleri daha rahat görüp nerelere odaklanacağınızı kestirmenizi kolaylaştırması. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta da girişlere sıvı kaçırılmaması. Özellikle kulaklık girişleri tehlikeli.
Dikkatlice kurulayın ve bunun için mümkünse mikro-fiber bezi kullanın.
Küçük kırıntıların ya da toz partiküllerinin telefonunuza girmesi ve içinde birikmesini engellemek için en etkili çözüm telefon kılıfı kullanmaktır.
Eğer kılıf kullanmak istemiyorsanız, ekran koruyucular da işinizi görecektir. Cihazınızı hem tozdan korurken hem de ekranın çizilmesini engellemek için iyi bir çözüm olan ekran koruyucular telefonun ömrü için çok yararlı.

2 yorum:

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)