"Telefonunu Öldür" Özelliği Patlama Yaptı!

Telefon hırsızlarının önünü kapatacak olan "Telefonunu Öldür (Kill Switch)" özelliği kullanıcılara rahat bir nefes aldırdı. Akıllı telefonlara bir akıllı özellik daha eklenen şu dönemlerde, teknoloji çağında olduğumuzu her gün yeniden hatırlıyoruz.

Telefonunuzu kaybediyorsunuz ya da çaldırıyorsunuz. Karakol, kayıt numarası vs ne ile uğraşırsanız uğraşın, kayıp veya çalıntı cihazların geri dönme olasılığı maalesef %20. Özellikle akıllı telefonların çok pahalı olması hırsızlara da davetiye çıkarıyor. Çaldıkları telefonları ikinci el mağazalara satıp ocağınıza incir ağacı dikiyorlar. Peki bunun önüne geçmenin bir yolu yok mu? Elbette hırsızlara dur diyemeyiz; fakat özellikle New York ve Londra'da bu hususta caydırıcı olan "Telefonunu Öldür" özelliği; hırsızların heveslerinin kaçırmaya yetiyor bile.

Öncelik olarak Apple'in IOS 7 işletim sistemi ile birlikte Iphone akıllı cihazlarda kullanıma sunulan "Telefonunu Öldür" özelliği, şimdilerde Samsung ve Google marka akıllı cihazlara da getirildi. Çalınan telefonlarda kişilerin verilerini koruma altına alan özellik pek çok kullanıcının ilgisini çekmeyi başardı bile. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparak telefonlardaki verilerine erişebilecekler.

Ne kadar faydalı olur bilemeyiz; fakat bir çok kötü niyetli kişilerin telefonu kullanamayacakları için hırsızlık yapmasına engel olacak bu uygulama şimdilerde oldukça revaçta. Teknoloji ve tasarımın getirdiği tüm yenilikler hakkında bilgi sahibi olmak için Technandro sitemizi takip ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)