AppStore'de "Free" Uygulama Dönemi Bitiyor..

Teknoloji devi Apple; uygulama mağazası AppleStore'de uygulamalardaki "Ücretsiz" ifadesi yerine "İndir" butonu getirmekte karar kıldı.


Tüm oyun ve program uygulamlarında yazan "Free" ifadesi, kullanıcıları kandırma olarak algılandı. Uygulama indirmek isteyenler tümünü ücretsiz zannedip içeriğini okumadan indiriyor. Bir çok kullanıcının tepkisini alan Apple, daha anlaşılır bir yol izlemek ve soru işaret bırakmamak adına butonu değiştirerek soruna temiz bir çözüm getirmeyi tercih etti.

Ücretli ücretsiz tartışmasına bu kararıyla son vermek isteyen Apple'nin ücretsiz uygulamalar için "Free" butonu yerine; "İndir" butonu; ücretli uygulamalar için de "Get" butonu olarak güncelledi. Bunun yanı sıra ücretli olan uygulama içi satın alma yöntemlerinde fiyat etiketleri de kullanıcılara sunuldu. Yani bir uygulama satın almak isteyen, seçtiği uygulamanın ücretsiz ya da fiyatının ne olduğunu açık bir şekilde görebilecek.

Apple'nin bu yöntemi zamanla tartışamaları bitirecek mi bilemeyiz. Ama öncekinden daha fazla net olacağı da aşikar. Teknoloji ile ilgili tüm gelişmeleri, güncellemeleri ve yenilikleri Technandro sitemizden anında öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)