Suyla Çalışan Şarj Cihazı

Suyla çalışan şarj cihazı desek ne dersiniz? Telefonlar akıllandı; ama şarj aletleri telefonlar kadar akıllı olamadı. Priz başında hayatımızı geçirir duruma geldik. Müzik dinle, internete gir. Sonuç; %20 şarj! Ruslar bu konuya öyle bir el attı ki, neredeyse nevrim niteliği taşıyor.
Sibirya'daki Dubna adlı Rusya'nın en büyük nanoteknoloji merkezinden biri olan şirket; konuyu masaya yatırıp teknolojide çığır açmaya oldukça kararlı. HandyPower adını verdikleri bu kullanışlı şarj cihazları; mobil telefonlar, Ipod, navigasyonlar, dizüstü bilgisayarlar gibi bir çok teknolojik aletlerin şarj edilmesine yardımcı oluyor. Nasıl mı? Hidrojen enerjisini baz alıyor. Normal su veya aktif durumdaki alüminyum tozu, şarj için yeterli oluyor.

Rus Firma; öncelikle askeri alanda kullanmak istediklerini, özellikle kurtarma operasyonlarında etkili olabilecek nitelikte olduğunu belirtti. Ne zaman piyasaya sürülüyor sorusuna cevap olarak ise; içinde bulunduğumuz 2015 senesini yanıt olarak sunuyorlarlar. Türkiye'de oldukça rağbet görecek olan bu ürünün ise ne zaman bizlere ulaşacağı merak konusu.

Her dakika gelişen teknoloji ve tasarım dünyasının yeniliklerinden haberdar olmak istiyorsanız Technandro sitemizi takip edebilrsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)