Apple'a Milyon Dolarlık Ceza!

Teknolojinin en çok tercih edilen dev markalarından biri olan Apple; Texas Bölge Mahkemesi'nde jüri üyeleri arasında yaklaşık 7 saat süren görüşmenin ardından  Smartflash'a ait patentleri kasten izinsiz bir şekilde kullandığı gerekçesiyle şirkete 533 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Apple'a verilen bu dudak uçuklatan ceza herkesi hayrete düşürdü. Gerçekten böyle bir şey olup olmadığı ise merak konusu. Apple ürünlerinde bulunan iTunes yazılımının, Texas merkezli patent lisans şirketi Smartflash'ın sahip olduğu üç patent anlaşmasını ihlal etmesi üzerine  Apple hakkında yasal yollara başvurarak hakkını arama yoluna gitti. 852 milyon dolarlık bir mali zarardan bahseden şirket; Apple firmasının bu yaptığının adil olmadığını ve sonuna kadar gideceklerini de belirtmişti.

Apple'ın basın sözcüsünün; "Çalışanlarımızın uzun yıllar harcayarak kendi fikirleri için Smartflash'a ödeme yapmayı reddediyoruz. Yasal yollarla karşılık vereceğiz" açıklamasının ardından sonucun ne olacağı kullanıcıları bir hayli meraklandırdı.

Her dakika büyüyen ve yenilenin teknolojiden haberdar olmak için Technandro sitemizi takip etmeye devam ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)