Ve Samsun Galaxy S6...

Dünya çapında merakla beklenen Samsung'un yeni modelleri bugün itibari ile tanıtıldı.  Galaxy  S6 ve Galaxy  S6 Edge ilk kez kullanıcıların karşısına çıktı.




Galaxy S6, Mobil Dünya Kongresi 2015'ten kapsamında Barcelona'da gerçekleşen UnPacked etkinliğinde tanıtıldı. Yoğun katılım ve ilgi ile gerçekleşen etkinlik  Samsung CEO'su JK Shin'in açılış konuşmasıyla start verdi. Konuşmasına kullanıcılardan gelen önerilerle ürünlerini şekillendirdiklerini belirterek başlayan Shin açılış videosu ile konuşmasını sürdürdü. Kısa videonun ardından Galaxy  S6 ve Galaxy  S6 Edge ile karşısına çıkan JK Shin, yeni amiral gemisinin dikkat çekici özelliklerini sıralamaya başladı.

Samsung Galaxy S6’da Exynos 7420 çipsetli 4 çekirdekli 1.3 GHz Cortex-A53 ve 4 çekirdekli 1.9 GHz Cortex-A57 işlemci kullanılacak. Yeni Exynos 7420’nin yapılan Benchmark testlerinde Snapdragon 810’dan biraz daha hızlı olduğu bir gerçek.

Ekran kısmında  Samsung yine 5 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüğünde Super AMOLED ekrana Galaxy S6’da yer verecek. 587 PPI değerli bu ekran eşsiz bir görüntü kalitesine sahip olacak.

Galaxy S6’nın en çok merak edilen özelliği ise yine kamera.  Samsung yeni amiral gemisinde 20 Megapiksel çözünürlükte bir kameraya yer vereceğini duyurdu. Bu kameranın daha kaliteli fotoğraflar çekebilmek için diyafram açıklığının düşük olması bekleniyor. Cihazın ön kamerasının ise 5 Megapiksel olacağı tahmin ediliyor.


METAL KASA İLE ÇIKIŞ YAPACAK

Samsung bu tanıtımda tasarım konusunda oldukça kendinden emin bir tarz yaratmış. Galaxy S6’nın tanıtımından önce yayımlanan videolar cihazın tamamen metal bir kasaya sahip olacağını göstermişti. Tasarımsal açıdan fazla yenilik sunulamayan ve S5'e benzeyecek olan cihazın ise tamamen metal olması beklentiler arasında.

TASARIM

Yeni cihazın malzemesinin standart metal tasarıma göre %50 daha güçlü olduğu söylentiler arasında. Samsung'un bu konuda iddialı olduğunu sunum sırasında kasanın bükülmeyeceğini dile getirerek Apple firmasına da inceden bir gönderme yaptığı da şüphesiz!

ŞARJ ÖMRÜ

Galaxy S6'nın dikkat çekici diğer bir özelliği de şarj süresi konusunda getirdiği yenilikler. Yeni cihaz yalnızca 10 dakika şarj ile 4 saat kullanım olanağı sunuyor. Cihazda kablosuz şarj özelliği de bulunuyor. Galaxy S6'nin pil ömrü ise 12 saate kadar Wi-Fi bağlantı, 13 saate kadar video, 48 saate kadar müzik dinleme şeklinde kullanıcılara sunuldu. Galaxy S6'da 2550 mAh değerinde bir pil yer alırken Galaxy  S6 Edge'deki pilin değeri 2600 mAh olarak belirtildi.

YAZILIM

Yeni cihazın yazılım alanında Android 5.0 sürümü ile yeniden tasarlanmış Toucwiz karşımıza çıkıyor. Arayüzde metalik tasarım çizgileri ve sadelik kendini gösteriyor. Toucwiz arayüzü Galaxy  S6 Edge'in kenarlarının efektif kullanımı için de entegre edilmiş durumda.

Kullanıcıların merakl beklediği cihazın Türkiye fiyatı da merak konusu. İlerleyen günlerde karşımıza daha detaylı olarak görücüye çıkacak olan Samsung Galaxy S6 ve diğer teknoloji haberlerinden haberdar olmak için Technandro sitemizi takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)