4G Geliyor Ama.!!

Türkiye, 4G'ye geçmek için start vermişti. Birçok teknoloji meraklısını sevindirmişti. Peki şuan piyasada olan hangi telefonlar 4G ile uyumlu? İşte bu soru birçok kullanıcıyı tedirgin etti. 



Heyecanla beklenilen 4G'de bağlantı hızı, 100 Mbps, Wİ-Fİ'da ise 1 GBPS'ye kadar çıkabiliyor. İhalesi Mayıs ayında tamamlanacak 4G'nin yıl sonuna kadar Türkiye'de hayata geçirileceği planlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde sizlere Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt'ün 4G hakkındaki açıklamalarını belirtmiştik. Daha sonra bir TV kanalına konuk olan  Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, piyasada kullanılan akıllı telefonların çoğunun 4G teknolojisi ile uyumlu olmadığını dile getirdi."Ülkemizde 2014 yılı itibariyle yüzde 90 oranında akıllı telefon satışı yapıldı. Ancak bunların 4G'ye uyumlu olanlarının oranı yüzde 10 gibi oranda" ifadelerini kullandı.

3G teknolojisinin bir üst adımı olan 4G sayesinde akıllı cihazların veri indirme hızında oldukça hız artışı yaşanacak. Peki akıllı telefonunuz 4G'yi çalıştırabilecek mi?

4G'YE UYUMLU AKILLI TELEFONLAR

-Apple'ın IPhone 5 ve üzeri modellerinde bu teknoloji bulunuyor.

-Yerli modeller, Vodafone Smart Power 4 ve Turkcell T50 gibi modeller de 4G teknolojisinin kullanımına izin veren markalardan.

-Microsoft'un piyasaya sürdüğü Nokia Lumia 625'ten önce üretilen cihazlar 4G'yi kullanamıyor. Kanada merkezli BlackBerry ise BlackBerry Q5 ve üzeri modellerinde 4G teknolojisini kullanabilecek.

-Sony'de ürettiği modellerde bir süredir 4G teknolojisine yer veren markalar arasında. Şirketin ürettiği Sony Xperia Z1 ve üzeri modellerde 4G teknolojisi bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)